De bedreigde zwaan

02/10/2019 Upcycling, Vintage

De bedreigde Zwaan.


Een tijdje geleden kwam een klant ons vragen of we voor hem een grote ronde tafel konden maken met zo natuurgetrouw mogelijk het schilderij “De bedreigde zwaan” van kunstschilder Jan Asselijn op het tafelblad.
 
Een bijzonder schilderij met een even bijzonder verhaal (dat verhaal vind je hier).

Maar dat niet alleen er moest ook een heel bijzonder voet onder.Die uitdaging gingen we natuurlijk graag aan en dat niet alleen het moest natuurlijk ook circulair.
Helaas was het natuurlijk niet mogelijk om het origineel voor dit project te gebruiken dus moesten we het doek wel nieuw bestellen, maar het tafelblad hebben we hergebruikt van een grote ronde vergadertafel die we konden ophalen in Twente.
Met onze Finishing Coat van Frenchic hebben we de doek op door middel van decoupage een techniek waarbij je met een lijm of vernis de stof doordrenkt en zo één gemaalt wordt met het hout.Hierdoor heeft het tafelblad een heel authentieke look en feel, het is net of je aan het echte schilderij zit te eten.

Het onderstel is door Theo Lublink van Woodoperation  uitgewerkt en gemaakt,door in grote verspringende schijven multiplex steeds een aantal graden te draaien

Of mail ons: info@libibung.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *